Acne behandeling

Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonale factoren. Meestal vind je acne terug op plaatsen waar dit systeem in overvloed aanwezig is. "Favoriete" plekken zijn het gelaat, de hals en nek, de borst en de rug.

Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijks leven kan vergallen.

Acne begint rond de puberteit en kan dan zo'n vijf tot tien jaar duren. Maar er zijn ook genoeg dertigers die nog steeds klachten hebben. Of - en dat is heel goed mogelijk - mensen die nooit eerder last hebben gehad van acne, en opeens op volwassen leeftijd met dit verschijnsel worden geconfronteerd.
Vervelend tot zelfs traumatisch kan het worden als acne zich manifesteert als ernstige huidziekte. Een huidziekte die zich al op vroege leeftijd kan openbaren. Ruim 40% van de pubers heeft rond het vijftiende levensjaar zodanig ernstige acne dat hulp van buiten noodzakelijk is.

Voor de behandeling van acne, heeft jeanne diverse effectieve behandelmethodes in huis. Het resultaat is sterk afhankelijk van een regelmatige juiste behandeling en goede huidverzorging thuis. Soms kan verkeerde voeding, of ongezonde leefwijze een rol spelen bij het ontstaan van acne. Indien men hier iets meer aandacht aan geeft in combinatie met de juiste verzorging, komt men tot een prachtig resultaat.

Om vanuit thuis anti acne producten te kunnen bestellen kunt u ook terecht op Jeannell Cosmetica.nl de webshop van schoonheidsspecialiste Jeanne.

Copyright © 2007 - 2012 Schoonheidssalon Jeanne | Huidverzorging, ontspannende gezichts- en lichaamsbehandelingen en producten | Cross Internet Webdesign | Sitemap