Camouflage

Littekens, spataderen, wijnvlekken en donkere of lichte vlekjes kunnen hinderlijk zijn. Maar ook de bekende geboorteplekken zijn “littekens” die de eigenaar ervan voor de rest van zijn leven zal meedragen. In veel gevallen is een litteken of geboortevlek voor altijd. Hoewel cosmetische chirurgie kan helpen het litteken of de oneffenheid te verminderen, er blijven over het algemeen altijd delen van de plek zichtbaar.

In veel gevallen kan de geregistreerde schoonheidsspecialist een belangrijke rol vervullen. Met speciaal daarvoor ontwikkelde producten kunnen huidproblemen zoals littekens, bloedvatafwijkingen en pigmentafwijkingen gecamoufleerd worden. Aangezien het gaat om afwijkingen die blijvend zijn en de camouflage niet definitief is, is het belangrijk dat u zelf vaardig wordt in het camoufleren.

De schoonheidsspecialist zal de specifieke plek behandelen door toepassing van de juiste camouflageproducten. Dit zijn producten die specifiek zijn ontwikkeld voor camouflage zowel wat betreft houdbaarheid, slijtvastheid als vochtbestendigheid. Door middel van het optimaal mengen van de producten wordt de kleur verkregen die het best overeenkomt met de huidskleur van de cliënt. Een fixatie met poeder en/of een spray zorgen ervoor dat de camouflage niet afgeeft (waterproof).

Duidelijk is dat de camouflage behandeling, en ook het feit dat de cliënt in staat wordt gesteld om zelf handigheid te krijgen met het camoufleren, haar vruchten afwerpt. Ook in de richting van de algemene gezondheidszorg in Nederland. Verschillende patiëntenverenigingen werken nauw samen met de geregistreerde schoonheidsspecialisten. En dat is, zeker voor de cliënt, een hele goede ontwikkeling. Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten die gepaard gaan met de behandelingen, afhankelijk van de polisvoorwaarden.
 

Copyright © 2007 - 2012 Schoonheidssalon Jeanne | Huidverzorging, ontspannende gezichts- en lichaamsbehandelingen en producten | Cross Internet Webdesign | Sitemap