Shiatsu massage

OOSTERSE MASSAGE VOLGENS DE SHIATSU METHODE
Shiatsu is een Japans massagesysteem waarvan het ontstaan voor een deel is terug te voeren op de traditionele Chinese geneeskunde. Shiatsu, wat letterlijk "vingerdruk" betekent, wordt in Nederland vaak drukpuntmassage genoemd. Er wordt uitgegaan van de aanwezige levensenergie en het zelfgenezend vermogen van de mens.

Bij goede gezondheid stroomt energie vrij door een netwerk van banen (meridianen) die over het gehele lichaam lopen. Door verkeerde leef en voedingsgewoonten, gebrek aan lichaamsbeweging, of juist eenzijdig gebruik van het lichaam, emotionele of lichamelijke inspanningen wordt de levensenergie soms verstoord.

Als de functies van onze inwendige organen worden verstoord kan dit leiden tot huidproblemen. De kracht van Shiatsu is dat er naast een genezende werking ook een preventieve werking van uitgaat. Shiatsu gaat er vanuit dat het gezicht de spiegel is van alle lichaamsfuncties. Zo kan een schoonheidsspecialist die Shiatsu-massage toepast, een relatie leggen tussen steeds weer terugkerende puistjes op dezelfde plaats (de huidconditie) en een orgaan (de bron waar energieverstoringen ontstaan).

Wat Shiatsu nastreeft is de energie in het lichaam harmonieus te laten stromen. Dan voelen wij ons goed en zien wij er ook goed uit. Ons uiterlijk is niet voor niets de spiegel van ons innerlijk.

  •     Is er een teveel aan energie?
  •     De huid wordt rood, warm en gespannen.
  •     Is er een tekort aan energie?
  •     De huid is vaak slap, vochtarm, vertoont een neiging tot rimpels, is vaal en koud.
  •     Is de energiestroom geblokkeerd?
  •     De huid is slecht doorbloed en er zijn onderhuidse verhardingen en bobbels te voelen.

Bij Shiatsu komt ook de ultieme samenwerking tussen cosmetica en massage tot zijn recht. De combinatie van Shiatsu en cosmetica heeft een duidelijke meerwaarde voor diverse huidproblemen. Shiatsu in combinatie met cosmetica geeft een dubbel effect op zowel innerlijk als de uiterlijke verzorging van de huid.

Het MOOI ZIJN in combinatie met HET MOOIER WORDEN wordt hier uitgedrukt in de innerlijke straling van de mens.
Shiatsu is bij uitstek geschikt om te ontspannen. Kortom, een veilige doeltreffende methode voor de huidverzorging.

Copyright © 2007 - 2012 Schoonheidssalon Jeanne | Huidverzorging, ontspannende gezichts- en lichaamsbehandelingen en producten | Cross Internet Webdesign | Sitemap